Het Team

Het team van School at Sea bestaat uit enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling en natuurlijk het varen op Tall Ships. Inmiddels heeft onze vaste team jarenlang ervaring met School at Sea. Aangevuld met docenten en stuurmannen uit alle windstreken doen we er alles aan om jouw ervaring met School at Sea optimaal te houden.

RAAD VAN TOEZICHT

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk.
De stichting wordt bestuurd door directeur Monique Touw, en de raad van toezicht. De raad van toezicht bestaat uit Bart van Nunen en Noëlle Haitsma. Voor meer informatie kunt u de statuten inzien.

DE LEDEN

Monique Touw

Monique Touw

Directeur

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren.

Mieke Timmers

Mieke Timmers

Projectmanager

Mieke Timmers is na vier jaar aan boord nu projectmanager aan wal. Zij begeleidt het team en de leerlingen aan boord vanuit Amsterdam. Ook onderhoudt Mieke tijdens het project het contact met ouders en scholen waar de leerlingen vandaan komen.

Samuel Dubois

Samuel Dubois

Kapitein

Samuel Dubois is als School at Sea-kapitein verantwoordelijk voor de veiligheid van alle opvarenden. Hij is een ervaren kapitein; niet alleen heeft hij met Tall Ship de Tecla de wereld rondgezeild, ook heeft hij van 2014 tot 2017 met de Regina Maris voor School at Sea gevaren. Op de Thalassa heeft hij al vele zeemijlen gemaakt en hij verheugt zich er op nu met dit schip ons project te varen. Sam werd door de leerlingen van eerdere lichtingen hoog aangeslagen op vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak. Ze zeiden over hem:

‘Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd van Sam. Van de basisdingen als sturen, logboek invullen en de watermaker checken tot de machine kamer opstarten, navigeren op de sextant, overstag/gijpen, rif leggen, stroom berekenen en zelfs afmeren.’ ‘Sam is een super goede, geweldige, aardige, strenge, rechtvaardige en grappige kapitein.’ ‘Ik kon gewoon altijd bij hem terecht, ook zonder woorden.’

Pascal Tak

Pascal Tak

Onderwijscoördinator / projectleider

Pascal Tak is onderwijs coördinator en docent Big History aan boord sinds 2017. Tijdens het project monitort hij het schoolwerk en de voortgang van alle leerlingen. Hij stuurt het docententeam aan en draagt met hen zorg voor de verslaglegging van de ontwikkeling van de leerlingen. Pascal is altijd bezig met het bijhouden en toepassen van vernieuwingen in het onderwijs. Pascal werd door de leerlingen van afgelopen jaren voor zijn vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding geroemd. Ze zeiden over hem:

‘Hij kon irritant zijn over het schoolwerk, maar dat was juist goed. Door hem heb ik meer af kunnen krijgen.’ ‘Dankzij Pascal zijn begeleiding heb ik SAS tot een goed einde gebracht met mijn schoolwerk.’ ‘Met Pascal kan je altijd praten. Het is heel grappig met hem en je kan hem vertrouwen.’ ‘Pascal is geïnteresseerd en komt ook naar jou toe ipv alleen andersom.’

Bas Ruesen

Bas Ruesen

Administratie

Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut én docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie en draagt zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het loopplankprogramma; vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tot het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.

Jet Sluik

Jet Sluik

Stuurvrouw

Jet Sluik is ervaren School at Sea-stuurman en verantwoordelijk voor de Sail Training aan boord. Zij was kapitein op de Tecla, toen ze met o.a. Sam de wereld rond zeilde. Jet is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele scheepvaartbeurs in Den Helder (www.tradioneleschepenbeurs.nl). Bij Jet vinden de leerlingen altijd een luisterend oor. De leerlingen zeiden over haar:

‘Jet haar wachten waren super leerzaam. Elke wacht leerden we wel iets nieuws, zowel overdag als ‘s nachts. Jet is degene waarvan ik de meeste theorie heb geleerd naast de praktijk.’ ‘Ik kan mij geen betere stuurvrouw inbeelden, en ze hielp mij altijd met alles, en legde mij veel dingen uit. Door haar ben ik onwijs enthousiast geworden over het zeilen. Jet is voor mij echt een voorbeeld.’ ‘Jet stond voor iedereen klaar. Ze is zorgzaam, gezellig, duidelijk en super lief. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt.’ ‘Jet, Wat een bijzonder en stoer mens is dat!’

Elskarin Klarenbeek

Stuurvrouw

Elskarin is stuurvrouw en voer in 2011-2012 de gehele zes maanden voor School at Sea en in de jaren erna verschillende legs. Zij heeft ervaring op verschillende schepen, onder andere als kapitein op zeilschip de Tukker -een schip dat vaart met moeilijk opvoedbare jongeren-, en voor Greenpeace op de Rainbow Warrior. Naast kapitein-stuurvrouw is Elskarin timmerman en in die hoedanigheid heeft ze heel wat schepen van een nieuw interieur voorzien.

‘Tijdens de reis naar Tenerife heeft Elskarin mij geleerd hoe de machinekamer werkt. Ik heb de machinekamer in de 4 tot 8 wacht tot Tenerife bediend.’ ‘Elskarin begeleidde ons bij de stilte oefeningen en dat was heel fijn.’

Jelle Dam

Scheepskok

Jelle Dam is scheepskok op de Thalassa. Zijn passie is werken met wat er is en natuurlijk zorgen dat het eten lekker en voedzaam is. Jelle leert de sassers koken, inkopen doen, vissen, voorraad bijhouden en hygiëne bewaken. Na drie maanden gaat Jelle van boord en organiseren de leerlingen zelfstandig het werk in de keuken. Over Jelle zeiden de leerlingen:

‘Jelle, Geniale man! Hij weet zo veel en hij verteld met zoveel liefde en passie over eten en het klaar maken van eten.’

‘Jelle heeft me zo veel geleerd over koken, smaken en improviseren met de ingrediënten die je hebt. Dankzij Jelle vind ik koken thuis nu ook geweldig!’

Micko

ICT'er

Micko heeft een eigen ICT-bedrijf en is de steun en toeverlaat voor alles wat te maken heeft met computers. Hij maakt de communicatie tussen wal en schip mogelijk door het in bedrijf houden van de School at Sea laptops op kantoor en aan boord en hij installeert en beheert de server aan boord waar de leerlingen en team informatie, foto’s en verslagen met elkaar delen.

Olga de Bruin & Erik van Schinkel

Scheepsarts

We gaan ervan uit dat we ze niet nodig hebben, maar zijn wel blij dat ze tijdens de oceaanoversteken aan boord zijn; onze scheepsartsen. Dit jaar neemt Olga de leg Tenerife-Dominica voor haar rekening en Erik de leg Bermuda-Azoren. In schooljaar 2016-2017 deden zij dit precies andersom. Daarnaast ondersteunt Erik het team bij vragen voor vertrek en zorgt hij er voor dat de scheepsapotheek compleet is bij vertrek. Over de scheepsartsen zeiden de leerlingen:

‘De artsen waren heel erg gezellig.’

‘Erik hebben mij veel geleerd en hij deed het met liefde en energie.’

‘Olga heeft me goed geholpen toen ik ziek was op de oversteek terug.’

‘Zij hebben mij echt veel over hun vak geleerd tijdens de scheepsovername en tijdens de lessen.’