Dutch Marine Technology

In het kort zijn we leveranciers van communicatie-, navigatie-, ICT- en entertainmentapparatuur en zorgen we voor het onderhoud hiervan.

Maar wat betekent dit nou precies? Bij DMT voorzien we schepen en aanverwante nautische bedrijven van een aantal producten en diensten.

Wat is en wat doet Dutch Marine Technology (DMT) precies?

Wat communicatie betreft leveren we simpel gezegd twee dingen. Ten eerste de apparatuur voor de schepen om het contact met andere schepen en het vaste land te kunnen maken. Denk daarbij aan internet en telefoonverbindingen plus alle benodigde apparatuur en besturingssystemen om deze tot stand te kunnen laten komen, zoals een marifoon en router.
Ten tweede leveren we de apparatuur en benodigdheden om intern op het schip met elkaar te communiceren. Een voorbeeld daarvan zijn portofoons. Dit kan gaan van een simpele portofoon tot eentje die explosiebestendig is voor eventuele rampscenario’s. Deze worden bijvoorbeeld veel gebruikt op boorplatforms. Op zeilschepen hebben we het dan over zo’n vijftien man die met elkaar moeten kunnen communiceren maar voor complexere aanvragen kan het ook gaan om 600 man.

Daarnaast voorzien we ook in besturingssystemen voor de scheepvaart. Zeg maar de automatische cruise control voor de binnenvaartschepen. Deze helpt hen bij het aanmeren en het vasthouden van de koers. Dit kan dan gaan over kleinere schepen maar ook over schepen die wel 250 meter lang zijn.

Momenteel is DMT zowel op de zeevaart als de binnenvaart werkzaam. Dit laatste is vooral passagier vaart en we zijn er trots op dat we op bijna een kwart van alle schepen die hierin actief zijn in Europa onder anderen het internet mogen leveren.

Hoe zijn jullie begonnen met DMT?

John Tournier, de oprichter, en ik (John van der Wens, red.), komen alle twee als beroepsmilitair bij de marine vandaan. Onze bedrijfsnaam past dus ook wel goed bij ons.

We zijn begonnen bij een grote firma waar we de leiding hadden over de binnenvaartactiviteiten en de communicatiesystemen. Dit laatste ging dan bijvoorbeeld over het door een gebouw heen kunnen lopen met een portofoon zonder dat de verbinding weg valt, het internet en het netwerk. Het eerste had onder andere betrekking op navigatie, radarsystemen, radiobakens voor noodgevallen en elektronische kaartsystemen etc.

Na een lange periode hier gewerkt te hebben, waarin de firma ook steeds groter werd, zijn we gaan evalueren wat we nou eigenlijk zelf nog wilden doen. De ruimte en tijd hebben voor een persoonlijke en flexibele aanpak van vaar gerelateerde wensen vonden we hierbij erg belangrijk. Hieruit ontstond de wens om voor onszelf te beginnen en we hebben dit in eerste instantie gedaan als geautoriseerde dealer voor het bedrijf waar we werkten. En zo was Dutch Marine Technology geboren. We zijn toen in het begin op dezelfde voet door gegaan en in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. We leveren nu van verschillende toonaangevende merken de producten en daar doen we ook de reparaties en het onderhoud van.

We zijn nu met ongeveer 20 man bij DMT en dit vinden we een mooie omvang om goede producten en diensten te kunnen leveren en tevens nog onze persoonlijke aanpak te kunnen waarborgen. We kiezen er dus nu ook bewust voor om niet verder door te groeien.

heb je zelf een zeilachtergrond?

Ik heb al verteld dat ik bij de marine vandaan kom. Nog verder terug ben ik toen ik dertien was begonnen bij de zeekadetten in Rotterdam. Dat lijkt in grote lijnen op de zeeverkenners. Daar heb ik leren zeilen en toen ik een jaar of 30 was heb ik zelf ook een schip gekocht en daar hebben we veel mee gezeild. Je kan dus wel zeggen dat ik het zeilen al mijn hele leven doe.

Wat nog een mooi verhaal is. Ik heb ook nog een aantal jaar op het schip De Lammie gewoond. Dit is, voor de oudere onder ons, het schip wat in 1974 een grote lading hasj (6 ton!) van Libanon naar Nederland heeft proberen te vervoeren maar door de politie is onderschept. Dit was de eerste grote drugsvangst van de Nederlandse politie. Een schip met een roerig verleden dus.

Als je het verhaal van de Lammie zelf wilt lezen:
https://anderetijden.nl/artikel/1368/De-hasj-jacht-op-de-Lammie-in-1974

 

hoe zijn jullie bij school at Sea gekomen?

In eerste instantie zijn we begonnen met samenwerken met een Canadees programma dat ongeveer hetzelfde als School at Sea doet. Zij varen op de Gulden Leeuw, een ander schip uit de Nederlandse vloot. Na een aantal jaar zijn we toen via via met Monique (Touw, directeur School at Sea, red.) in contact gekomen. Zij vertelde dat ze graag internet aan boord wilde voor School at Sea. Van het één kwam het ander en toen zijn we begonnen met de samenwerking met School at Sea. In eerste instantie was dit op de Regina Maris en daarna op het schip waar jullie nu mee varen, De Thalassa. Aankomend jaar is alweer het zesde jaar dat we het internet aan boord leveren.

en wat trekt jullie aan in School at Sea?

De combinatie die jullie maken van het leven aan boord met het aanleren van en het enthousiasmeren voor het zeilen bij de jeugd en dat dan in combinatie met het leerstelsel, waarbij kinderen hun schooluren kunnen maken en tevens zeilen. Hier ben ik persoonlijk ook heel enthousiast over omdat ik ook ooit zo begonnen ben. Ik begon als jeugdige ook aan boord van een schip waarbij we gezamenlijk de bemanning moesten vormen. Het natuurlijke proces dat hierbij ontstaat in het vormen van de groep is heel mooi. Er is ruimte voor iedereen om zijn eigen weg te vinden en zijn of haar talenten in te zetten voor het welvaren van de groep en de reis. Dit was heel leerzaam en dit is ook jullie doelstelling. Dat herken en erken ik in School at Sea en dat motiveert ons om daar een enthousiaste participant in te zijn.

en wat doen jullie dan precies voor School at Sea?

Simpel gezegd zorgen we voor het internet aan boord van het schip. Ook als het schip midden op de oceaan is.

En iets minder simpel gezegd? Want dit is wel even anders dan de normale internetrouter die we zelf thuis hebben staan denk ik?

Dat klopt. Internet op een zeeschip is een radiosignaal dat een straalverbinding (een ononderbroken verbinding, red.) moet maken met een satelliet. Je hebt hier dus bijvoorbeeld bij zeilschepen ook te maken met praktische moeilijkheden zoals de masten die in de weg staan. Dat is een beperkende factor en daar moet je dan oplossingen voor vinden. De plaatsing van de internetbol (router, red.) is dus heel belangrijk. Dat zijn de leuke uitdagingen waar we mee te maken hebben bij DMT.

Er zijn op dit gebied ook steeds weer nieuwe ontwikkelingen natuurlijk. Het internet gaat normaal via de satelliet, zoals we al besproken hebben, maar voor jullie volgende reizen gaan we ook een long range 4G oplossingen aan boord zetten. Dit is een nieuw product dat we momenteel aan het aanpassen zijn aan de DMT eisen zodat het ook geschikt wordt voor een zeevarend schip. Hierbij zitten de router, modem en antenne samen in één bol en die ‘praten’ ook met elkaar. Dit zorgt ervoor dat als je binnen de reikwijdte van een mobiel netwerk bent je daar ook gelijk gebruik van kan maken. Mits het ook een beetje betaalbaar is natuurlijk. Een technisch verhaal maar het komt erop neer dat je nog beter en sneller internet aan boord krijgt. Het is de bedoeling dat we deze apparatuur aankomend jaar al ook bij School at Sea gaan aanleveren.

En wat krijgen jullie hier dan voor terug?

Voldoening is misschien wel het belangrijkste woord hier.
We vinden het belangrijk om een flexibele houding aan te nemen en het persoonlijke contact te onderhouden. Dit zijn zoals benoemd de speerpunten van onze bedrijfsvoering. Het is mooi om te zien dat dit tot op heden goed is gelukt op de zeilschepen waar we mee samenwerken. Deze mooie uitdaging is voor ons in dit geval voldoende.

 

Bedankt voor het interview en het inkijkje in wat DMT doet!

 Dutch Marine Technology heeft hun hoofdkantoor onder de rook van de Rotterdamse haven en industrie.

Waar kan je DMT vinden?

Dutch Marine Technology heeft hun hoofdkantoor onder de rook van de Rotterdamse haven en industrie.

Dutch Marine Technology

Van Hennaertweg 17
2952 CA Alblasserdam
The Netherlands

Phone: +31 (0)10 890 00 41
Email: info@dmtbv.com