Het Team

Het team van School at Sea bestaat uit enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling en natuurlijk het varen op Tall Ships. Inmiddels heeft onze vaste team jarenlang ervaring met School at Sea. Aangevuld met docenten en stuurmannen uit alle windstreken doen we er alles aan om jouw ervaring met School at Sea optimaal te houden.

RAAD VAN TOEZICHT

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk.
De stichting wordt bestuurd door directeur Monique Touw, en de raad van toezicht. De raad van toezicht bestaat uit Bart van Nunen en Noëlle Haitsma. Voor meer informatie kunt u de statuten inzien.

DE LEDEN

Monique Touw

Monique Touw

Directeur

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren.
Samuel Dubois

Samuel Dubois

Kapitein

Samuel Dubois is als School at Sea-kapitein verantwoordelijk voor de veiligheid van alle opvarenden. Hij is een ervaren kapitein; niet alleen heeft hij met Tall Ship de Tecla de wereld rondgezeild, ook heeft hij van 2014 tot 2017 met de Regina Maris voor School at Sea gevaren. Op de Thalassa heeft hij al vele zeemijlen gemaakt en hij verheugt zich er op nu met dit schip ons project te varen. Sam werd door de leerlingen van eerdere lichtingen hoog aangeslagen op vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak. Ze zeiden over hem:

‘Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd van Sam. Van de basisdingen als sturen, logboek invullen en de watermaker checken tot de machine kamer opstarten, navigeren op de sextant, overstag/gijpen, rif leggen, stroom berekenen en zelfs afmeren.’ ‘Sam is een super goede, geweldige, aardige, strenge, rechtvaardige en grappige kapitein.’ ‘Ik kon gewoon altijd bij hem terecht, ook zonder woorden.’

Pascal Tak

Pascal Tak

Onderwijscoördinator / projectleider

Pascal Tak is onderwijs coördinator en docent Big History aan boord sinds 2017. Tijdens het project monitort hij het schoolwerk en de voortgang van alle leerlingen. Hij stuurt het docententeam aan en draagt met hen zorg voor de verslaglegging van de ontwikkeling van de leerlingen. Pascal is altijd bezig met het bijhouden en toepassen van vernieuwingen in het onderwijs. Pascal werd door de leerlingen van afgelopen jaren voor zijn vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding geroemd. Ze zeiden over hem:

‘Hij kon irritant zijn over het schoolwerk, maar dat was juist goed. Door hem heb ik meer af kunnen krijgen.’ ‘Dankzij Pascal zijn begeleiding heb ik SAS tot een goed einde gebracht met mijn schoolwerk.’ ‘Met Pascal kan je altijd praten. Het is heel grappig met hem en je kan hem vertrouwen.’ ‘Pascal is geïnteresseerd en komt ook naar jou toe ipv alleen andersom.’

Bas Ruesen

Bas Ruesen

Administratie

Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut én docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie en draagt zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het loopplankprogramma; vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tot het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.
Jet Sluik

Jet Sluik

Stuurman

Jet Sluik is ervaren School at Sea-stuurman en verantwoordelijk voor de Sail Training aan boord. Zij was kapitein op de Tecla, toen ze met o.a. Sam de wereld rond zeilde. Jet is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele scheepvaartbeurs in Den Helder (www.tradioneleschepenbeurs.nl). Bij Jet vinden de leerlingen altijd een luisterend oor. De leerlingen zeiden over haar:

‘Jet haar wachten waren super leerzaam. Elke wacht leerden we wel iets nieuws, zowel overdag als ‘s nachts. Jet is degene waarvan ik de meeste theorie heb geleerd naast de praktijk.’ ‘Ik kan mij geen betere stuurvrouw inbeelden, en ze hielp mij altijd met alles, en legde mij veel dingen uit. Door haar ben ik onwijs enthousiast geworden over het zeilen. Jet is voor mij echt een voorbeeld.’ ‘Jet stond voor iedereen klaar. Ze is zorgzaam, gezellig, duidelijk en super lief. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt.’ ‘Jet, Wat een bijzonder en stoer mens is dat!’

Jans Beekhuizen

Jans Beekhuizen

Stuurman

Jans Beekhuizen is 29 jaar oud, vanaf geboorte varende. Hij heeft in Rotterdam de opleiding Maritieme Officier gedaan en sinds 2009 vaart hij op diverse schepen. Tot 2016 als machinist op de grote vaart (vrachtschepen wereldwijd) en sindsdien op de Nederlandse Talls Ships vloot. Hij is in de zomer Kapitein op de Avatar en nu voor het tweede jaar mee als stuurman met School at Sea. Hobby’s : oude motoren herstellen, nieuwe kusten ontdekken, verder is hij niet veel thuis…

 

Liv Stammberger

Liv Stammberger

Stuurman

Liv Stammberger (spreek je uit als Lief), 29 jaar oud, opgegroeid in Duitsland, equivalent van de sociale academie gedaan, waarna ze gewerkt heeft met gehandicapte volwassen (16-70). Op haar 22ste gestart met zeilen op de Pippilotta, daarna op onder andere de Rvyer en de Lovis. Inmiddels vaart ze als Kapitein op de Pippilotta nadat ze haar zeevaart opleiding heeft gedaan. Met School at Sea nu als stuurman voor het eerst in de Caribbean. Ze vaart mee tot Cuba. Haar hobby’s zijn dansen, muziek maken (piano en gitaar).

 

 

Wessel Weddiger

Stuurman

Wessel Weddiger, stuurman. Hij komt in Panama aan boord en vaart mee tot IJmuiden. Voor de vierde keer vaart Wessel een groot stuk van het School at Sea project mee. In december 2018 was hij onderdeel van het School at Sea team op het selectieweekend van de kandidaten voor de lichting 2019-2020. Twee keer was hij begeleider op de eigen reizen van de leerlingen, in Cuba en in Panama. Zomers vaart hij als kapitein op het Tall Ship de Catarina.

 

 

Karlijn Moeskops

Karlijn Moeskops

Docent

Via deze weg stel ik mij graag aan jullie voor! Mijn naam is Karlijn Moeskops. Geboren en getogen Brabantse en woonachtig onder de rook van Eindhoven. Na acht jaar met veel enthousiasme gewerkt te hebben binnen de tweetalige afdeling van het Stedelijk College Eindhoven kijk ik uit naar ons avontuur bij School at Sea. Als biologie docent lijkt het mij fantastisch om met leerlingen in de natuur te leren over al het moois wat we tegen gaan komen. In mijn vrije tijd speel ik graag een potje voetbal, loop ik hard en uiteraard ga ik graag op reis!

 

Sander Habets

Sander Habets

Docent

Sander heeft van 2007 tot 2012 scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit en is na het afronden van die studie het onderwijs ingerold. Dat beviel goed: inmiddels is hij alweer ruim vijf jaar werkzaam als bovenbouwdocent scheikunde. In 2017/2018 was Sander ook al onderdeel van het docententeam. Dit jaar wil hij zich nog meer bezighouden met het vormgeven van de vakoverstijgende lessen en contextrijke PO’s aan boord, zodat de leerlingen echt ervaren en leren hoe de verschillende natuurwetenschappen samen een rol spelen in de wereld om ons heen.

 

Trudy Groninger

Trudy Groninger

Docent

Ahoi! Ik ben Trudy Groninger, docente economie en woon samen met mijn vriend in het noordelijkste dorpje van Limburg. Ik hoop aan iedereen die met School at Sea meevaart een economische bril te kunnen bieden, waardoor je de landen die we aandoen anders zult zien en beter zult begrijpen. Het meest interessante land daarbij vind ik Cuba. Het communisme heeft mij sinds mijn middelbare schooltijd geboeid. Deze interesse werd verder gevoed door de kennis en ervaring die ik tijdens een economische studiereis naar Moskou in 2011 heb opgedaan. Aankomende zomer bezoek ik voor de tweede keer deze door mij zo geliefde stad. In de reis die hierop volgt zal ik ook China aandoen. Een reis door Cuba in 2019 vult dit rijtje mooi aan. Ik voel mij bevoorrecht omdat ik als docent mee mag werken aan dit fantastische project en straks op basis van eigen ervaring deze drie landen met elkaar kan vergelijken en de gelijkenissen en verschillen met o.a. mijn leerlingen kan delen.

 

Erik Schinkel

Erik Schinkel

Scheepsarts

We gaan ervan uit dat we hem niet nodig hebben, maar zijn wel blij dat hij tijdens de oceaanoversteken aan boord is; onze scheepsarts. Erik ondersteunt het team bij vragen voor vertrek en hij zorgt dat de scheepsapotheek compleet is bij vertrek. Over Erik zeiden de leerlingen:

‘Erik heeft mij veel geleerd en hij deed het met liefde en energie.’

‘Hij heeft mij echt veel over zijn vak geleerd tijdens de scheepsovername en tijdens de lessen.’

Nadine Spigt

Nadine Spigt

Scheepskok

Nadine vaart met ons mee van Amsterdam naar Tenerife, zij zal de leerlingen de eerste beginselen van het koken bijbrengen.

Ze heeft op diverse oceaanreizen als scheepskok aan boord van Tall Ships gewerkt en vindt het leuk om met leerlingen samen te koken en aan hen te leren hoe je een goede en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

‘Op zee koken is echt een uitdaging en daarom ook extra leuk omdat je gedwongen wordt om al je creativiteit aan te spreken.’