Het Team

Het team van School at Sea bestaat uit enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling en natuurlijk het varen op Tall Ships. Inmiddels heeft onze vaste team jarenlang ervaring met School at Sea. Aangevuld met docenten en stuurmannen uit alle windstreken doen we er alles aan om jouw ervaring met School at Sea optimaal te houden.

RAAD VAN TOEZICHT

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk.
De stichting wordt bestuurd door directeur Monique Touw, en de raad van toezicht. De raad van toezicht bestaat uit Bart van Nunen en Noëlle Haitsma. Voor meer informatie kunt u de statuten inzien.

DE LEDEN

Monique Touw

Monique Touw

Directeur

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren.
Samuel Dubois

Samuel Dubois

Kapitein

Samuel Dubois is als School at Sea-kapitein verantwoordelijk voor de veiligheid van alle opvarenden. Hij is een ervaren kapitein; niet alleen heeft hij met Tall Ship de Tecla de wereld rondgezeild, ook heeft hij van 2014 tot 2017 met de Regina Maris voor School at Sea gevaren. Op de Thalassa heeft hij al vele zeemijlen gemaakt en hij verheugt zich er op nu met dit schip ons project te varen. Sam werd door de leerlingen van eerdere lichtingen hoog aangeslagen op vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak. Ze zeiden over hem:

‘Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd van Sam. Van de basisdingen als sturen, logboek invullen en de watermaker checken tot de machine kamer opstarten, navigeren op de sextant, overstag/gijpen, rif leggen, stroom berekenen en zelfs afmeren.’ ‘Sam is een super goede, geweldige, aardige, strenge, rechtvaardige en grappige kapitein.’ ‘Ik kon gewoon altijd bij hem terecht, ook zonder woorden.’

Pascal Tak

Pascal Tak

Onderwijscoördinator / projectleider

Pascal Tak is onderwijs coördinator en docent Big History aan boord sinds 2017. Tijdens het project monitort hij het schoolwerk en de voortgang van alle leerlingen. Hij stuurt het docententeam aan en draagt met hen zorg voor de verslaglegging van de ontwikkeling van de leerlingen. Pascal is altijd bezig met het bijhouden en toepassen van vernieuwingen in het onderwijs. Pascal werd door de leerlingen van afgelopen jaren voor zijn vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding geroemd. Ze zeiden over hem:

‘Hij kon irritant zijn over het schoolwerk, maar dat was juist goed. Door hem heb ik meer af kunnen krijgen.’ ‘Dankzij Pascal zijn begeleiding heb ik SAS tot een goed einde gebracht met mijn schoolwerk.’ ‘Met Pascal kan je altijd praten. Het is heel grappig met hem en je kan hem vertrouwen.’ ‘Pascal is geïnteresseerd en komt ook naar jou toe ipv alleen andersom.’

Bas Ruesen

Bas Ruesen

Administratie

Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut én docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie en draagt zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het loopplankprogramma; vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tot het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.
Jet Sluik

Jet Sluik

Stuurman

Jet Sluik is ervaren School at Sea-stuurman en verantwoordelijk voor de Sail Training aan boord. Zij was kapitein op de Tecla, toen ze met o.a. Sam de wereld rond zeilde. Jet is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele scheepvaartbeurs in Den Helder (www.tradioneleschepenbeurs.nl). Bij Jet vinden de leerlingen altijd een luisterend oor. De leerlingen zeiden over haar:

‘Jet haar wachten waren super leerzaam. Elke wacht leerden we wel iets nieuws, zowel overdag als ‘s nachts. Jet is degene waarvan ik de meeste theorie heb geleerd naast de praktijk.’ ‘Ik kan mij geen betere stuurvrouw inbeelden, en ze hielp mij altijd met alles, en legde mij veel dingen uit. Door haar ben ik onwijs enthousiast geworden over het zeilen. Jet is voor mij echt een voorbeeld.’ ‘Jet stond voor iedereen klaar. Ze is zorgzaam, gezellig, duidelijk en super lief. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt.’ ‘Jet, Wat een bijzonder en stoer mens is dat!’

Wessel Weddiger

Stuurman

Wessel Weddiger, stuurman. Hij komt in Panama aan boord en vaart mee tot IJmuiden. Voor de vierde keer vaart Wessel een groot stuk van het School at Sea project mee. In december 2018 was hij onderdeel van het School at Sea team op het selectieweekend van de kandidaten voor de lichting 2019-2020. Twee keer was hij begeleider op de eigen reizen van de leerlingen, in Cuba en in Panama. Zomers vaart hij als kapitein op het Tall Ship de Catarina.

 

 

Marion Korevaar

Docent Nederlands

Marion Korevaar (33 jaar) heeft de afgelopen maanden wandelend doorgebracht. Eerst was ze wandelgids in Guatemala en daarna ‘thruhiker’ op de Pacific Crest Trail. Voordat ze aan haar wandelavontuur begon, werkte ze echter negen jaar als bovenbouwdocent Nederlands in Alphen aan den Rijn. Tijdens haar masterstudie verdiepte ze zich in interculturele communicatie. Ze kijkt ernaar uit om samen met leerlingen nieuwe landen en culturen te leren kennen. Wat jij normaal vindt, vindt een ander misschien raar. Dat is verwarrend, schept verbazing en creëert nieuwe inzichten. Het lijkt haar fantastisch om dat met leerlingen te delen.

Sander Habets

Sander Habets

Onderwijscoördinator / projectleider

Sander heeft van 2007 tot 2012 scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit en is na het afronden van die studie het onderwijs ingerold. Dat beviel goed: inmiddels is hij alweer ruim vijf jaar werkzaam als bovenbouwdocent scheikunde. Sander was de afgelopen twee jaar mee aan boord als docent voor de exacte vakken. De manier van onderwijs aan boord en het contact met de doelgroep sprak hem zodanig aan dat hij dit jaar wéér mee gaat en daarbij ook meer organisatorische taken aan boord en aan wal op zich zal nemen. Het verder verbeteren en structureren van de periode vóór en ná de zes maanden aan boord én het verbeteren van de relatie met scholen ziet hij als belangrijke ontwikkelpunten voor School at Sea.

Sander vliegt halverwege de reis in om Pascal af te lossen en is van januari tot en met april aan boord. De rest van de tijd is hij voor School at Sea werkzaam op kantoor en werkt hij parttime in het speciaal voortgezet onderwijs.

Remco Poulus

Docent Natuurkunde

Remco Poulus (33 jaar oud) is opgegroeid in Voorburg. Na zijn middelbare school is hij technische natuurkunde gaan studeren in Eindhoven. Tijdens deze studie kwam hij erachter dat het onderwijs hem meer aanspreekt dan het onderzoek, dus naast zijn master natuurkunde heeft hij ook een onderwijsbevoegdheid gehaald. Inmiddels heeft hij een ruime ervaring opgedaan voor de klas en kijkt hij uit naar een nieuwe ervaring bij School at Sea. Als docent leert hij leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces en dat komt bij SaS zeker van pas. In zijn vrije tijd speelt hij graag tennis, of een bordspelletje, maar ook het programmeren van websites, fotograferen, hardlopen en natuurlijk reizen zijn dingen die hij graag doet.

Heleen Fakkert

Docent Biologie

Heleen Fakkert (26 jaar) staat ruim vier jaar voor de klas als biologiedocent. Ze is geboren op Curaçao, opgegroeid in Overijssel en woont inmiddels negen jaar in Groningen. Ze is dol op reizen en denkt dat het voor iemands persoonlijke ontwikkeling ook noodzakelijk is om wat van de wereld te zien. In haar vrije tijd gaat ze graag klimmen, bakken of gewoon lekker naar buiten. School at Sea gaat een geweldige reis worden en ze is blij dat ze de leerlingen hierbij mag vergezellen en begeleiden. Onderweg zullen de leerlingen ontzettend veel leren over zichzelf en de wereld. Ze hoopt hen liefde, respect en bewondering voor het leven om ons heen bij te brengen. Het leven wordt zoveel fijner als je snapt wat er om je heen en in jezelf gebeurt!

Dorine Verbaan

Docent Wiskunde

Dorine Verbaan (29 jaar) heeft na haar studie bouwkunde aan de TU Delft de lerarenopleiding gevolgd. Met ruime ervaring als docent wiskunde en docent Onderzoek & Ontwerpen op het Libanon Lyceum te Rotterdam, staat haar nu een nieuw avontuur te wachten. Met School at Sea trekt ze de wereld in. Een leeromgeving bestaat namelijk niet alleen binnen de muren van de school. Naast dat ze zelf ook graag op reis gaat om van andere culturen te leren, architectuur te bekijken en te duiken, houdt ze ook van lezen en studeren. Ze kijkt uit naar een geweldige en leerzame tijd samen aan boord van de Thalassa!