Het Team

Het team van School at Sea bestaat uit enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling en natuurlijk het varen op Tall Ships. Inmiddels heeft onze vaste team jarenlang ervaring met School at Sea. Aangevuld met docenten en stuurmannen uit alle windstreken doen we er alles aan om jouw ervaring met School at Sea optimaal te houden.

Monique Touw

Monique Touw

Directeur

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren.
Samuel Dubois

Samuel Dubois

Kapitein

Samuel Dubois is als School at Sea-kapitein verantwoordelijk voor de veiligheid van alle opvarenden. Hij is een ervaren kapitein; niet alleen heeft hij met Tall Ship de Tecla de wereld rondgezeild, ook heeft hij van 2014 tot 2017 met de Regina Maris voor School at Sea gevaren. Met de Thalassa heeft hij al vele zeemijlen gemaakt en is hij inmiddels ook al een paar keer tijdens School at Sea de Atlantische Oceaan overgestoken. Sam werd door de leerlingen van eerdere lichtingen hoog aangeslagen op vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak. Ze zeiden over hem:

‘Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd van Sam. Van de basisdingen als sturen, logboek invullen en de watermaker checken tot de machine kamer opstarten, navigeren op de sextant, overstag/gijpen, rif leggen, stroom berekenen en zelfs afmeren.’ ‘Sam is een super goede, geweldige, aardige, strenge, rechtvaardige en grappige kapitein.’ ‘Ik kon gewoon altijd bij hem terecht, ook zonder woorden.’

Sander Habets

Sander Habets

Onderwijscoördinator / docent scheikunde

Sander Habets stapte voor het eerst aan boord in 2017 en is sindsdien betrokken bij School at Sea. Eerst was dit als docent aan boord, maar later ook als onderwijscoördinator aan boord en aan wal. Tijdens het project monitort hij het schoolwerk en de voortgang van alle leerlingen. Hij stuurt het docententeam aan en draagt met hen zorg voor de verslaglegging van de ontwikkeling van de leerlingen. Ook is hij natuurlijk één van de docenten aan boord en helpt hij de leerlingen inhoudelijk met hun schoolwerk, met name bij de exacte vakken.

Sander heeft van 2007 tot 2012 scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit en sinds het afronden van die studie werkzaam in het middelbaar (speciaal) onderwijs. Dat beviel goed: inmiddels is hij al bijna tien jaar werkzaam als bovenbouwdocent scheikunde. Wanneer Sander niet aan boord zit, doet hij vervangingswerk op diverse scholen in Nederland. Zo heeft hij al flink wat scholen en schooltypen van dichtbij kunnen ervaren. Het verder verbeteren en structureren van de periode vóór en ná de zes maanden aan boord én het verbeteren van de relatie met scholen ziet hij als belangrijke ontwikkelpunten voor School at Sea.

Bas Ruesen

Bas Ruesen

Administratie

Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut én docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie en draagt zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het Fundraising Traject; vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tot het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.

Jet Sluik

Jet Sluik

Stuurman

Jet Sluik is ervaren School at Sea-stuurman en verantwoordelijk voor de Sail Training aan boord. Zij was kapitein op de Tecla, toen ze met o.a. Sam de wereld rond zeilde. Jet is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele scheepvaartbeurs in Den Helder (www.tradioneleschepenbeurs.nl). Bij Jet vinden de leerlingen altijd een luisterend oor. De leerlingen zeiden over haar:

‘Jet haar wachten waren super leerzaam. Elke wacht leerden we wel iets nieuws, zowel overdag als ’s nachts. Jet is degene waarvan ik de meeste theorie heb geleerd naast de praktijk.’ ‘Ik kan mij geen betere stuurvrouw inbeelden, en ze hielp mij altijd met alles, en legde mij veel dingen uit. Door haar ben ik onwijs enthousiast geworden over het zeilen. Jet is voor mij echt een voorbeeld.’ ‘Jet stond voor iedereen klaar. Ze is zorgzaam, gezellig, duidelijk en super lief. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt.’ ‘Jet, Wat een bijzonder en stoer mens is dat!’

Alba Zuidema

Alba Zuidema

Docent biologie

Alba zeilt in 2021 voor het eerst mee met School at Sea als docent biologie en Spaans. Ze studeerde van 2009 tot 2014 Moleculaire Levenswetenschappen en Molecular Mechanisms of Disease aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens specialiseerde zij zich in celbiologie en deed promotieonderzoek bij het Nederlands Kanker Instituut.

Alba werkte de afgelopen jaren ook met veel plezier als bijlesdocent voor de exacte vakken en stagebegeleider voor biomedische studenten.

Franke Kaljee

Franke Kaljee

Docent geschiedenis

Franke heeft politieke en sociale geschiedenis gestudeerd in Amsterdam, Utrecht en Parijs. Ze is inmiddels ruim vijf jaar werkzaam als docent geschiedenis en maatschappijleer in Maarssen. Voor Franke biedt School at Sea de unieke kans leerlingen mee te nemen op een (zee)reis dwars door de wereldgeschiedenis heen. In haar werk als mentor wijst ze de leerlingen op hun verantwoordelijkheden en biedt ze hulp, ondersteuning en een luisterend oor.

Ze wordt blij van het idee dat haar ontbijt aan boord van het schip een half jaar lang elke dag voor haar wordt klaargemaakt.

Judith Kelholt

Judith Kelholt

Docent Nederlands

Judith zal met de ’21-’22 SaS-lichting meevaren als docent Nederlands. Ze heeft haar middelbare schooltijd in Pécs (Hongarije) doorgebracht, en is vervolgens Nederlands en Taalwetenschappen gaan studeren in Leiden. Vervolgens heeft ze een onderzoeksmaster in Taalwetenschappen afgerond binnen de Rijksuniversiteit Groningen en Portland State University (Oregon, Verenigde Staten).

Om haar onderwijsbevoegdheid te behalen, heeft ze een post-master aan de RuG gecombineerd met lesgeven op een middelbare school in Veendam. Sinds 2019 werkt Judith op een technische MBO in de stad Groningen als docent Nederlands en coach.