Het Team

Het team van School at Sea bestaat uit enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling en natuurlijk het varen op Tall Ships. Inmiddels heeft onze vaste team jarenlang ervaring met School at Sea. Aangevuld met docenten en stuurmannen uit alle windstreken doen we er alles aan om jouw ervaring met School at Sea optimaal te houden.

Het team dit jaar

Monique Touw

Monique Touw

Directeur

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren.
Samuel Dubois

Samuel Dubois

Kapitein

Samuel Dubois is als School at Sea-kapitein verantwoordelijk voor de veiligheid van alle opvarenden. Hij is een ervaren kapitein; niet alleen heeft hij met Tall Ship de Tecla de wereld rondgezeild, ook heeft hij van 2014 tot 2017 met de Regina Maris voor School at Sea gevaren. Met de Thalassa heeft hij al vele zeemijlen gemaakt en is hij inmiddels ook al een paar keer tijdens School at Sea de Atlantische Oceaan overgestoken. Sam werd door de leerlingen van eerdere lichtingen hoog aangeslagen op vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak. Ze zeiden over hem:

‘Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd van Sam. Van de basisdingen als sturen, logboek invullen en de watermaker checken tot de machine kamer opstarten, navigeren op de sextant, overstag/gijpen, rif leggen, stroom berekenen en zelfs afmeren.’ ‘Sam is een super goede, geweldige, aardige, strenge, rechtvaardige en grappige kapitein.’ ‘Ik kon gewoon altijd bij hem terecht, ook zonder woorden.’

Sander Habets

Sander Habets

Onderwijscoördinator / docent scheikunde

Sander Habets stapte voor het eerst aan boord in 2017 en is sindsdien betrokken bij School at Sea. Eerst was dit als docent aan boord, maar later ook als onderwijscoördinator aan boord en aan wal. Tijdens het project monitort hij het schoolwerk en de voortgang van alle leerlingen. Hij stuurt het docententeam aan en draagt met hen zorg voor de verslaglegging van de ontwikkeling van de leerlingen. Ook is hij natuurlijk één van de docenten aan boord en helpt hij de leerlingen inhoudelijk met hun schoolwerk, met name bij de exacte vakken.

Sander heeft van 2007 tot 2012 scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit en is na het afronden van die studie het onderwijs ingerold. Dat beviel goed: inmiddels is hij al bijna tien jaar werkzaam als bovenbouwdocent scheikunde. Het verder verbeteren en structureren van de periode vóór en ná de zes maanden aan boord én het verbeteren van de relatie met scholen ziet hij als belangrijke ontwikkelpunten voor School at Sea.

Sander is van oktober tot en met januari aan boord. De rest van de tijd is hij voor School at Sea werkzaam op kantoor en werkt hij parttime in het speciaal voortgezet onderwijs.

Bas Ruesen

Bas Ruesen

Administratie

Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut én docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie en draagt zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het loopplankprogramma; vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tot het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.
Jet Sluik

Jet Sluik

Stuurman

Jet Sluik is ervaren School at Sea-stuurman en verantwoordelijk voor de Sail Training aan boord. Zij was kapitein op de Tecla, toen ze met o.a. Sam de wereld rond zeilde. Jet is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele scheepvaartbeurs in Den Helder (www.tradioneleschepenbeurs.nl). Bij Jet vinden de leerlingen altijd een luisterend oor. De leerlingen zeiden over haar:

‘Jet haar wachten waren super leerzaam. Elke wacht leerden we wel iets nieuws, zowel overdag als ’s nachts. Jet is degene waarvan ik de meeste theorie heb geleerd naast de praktijk.’ ‘Ik kan mij geen betere stuurvrouw inbeelden, en ze hielp mij altijd met alles, en legde mij veel dingen uit. Door haar ben ik onwijs enthousiast geworden over het zeilen. Jet is voor mij echt een voorbeeld.’ ‘Jet stond voor iedereen klaar. Ze is zorgzaam, gezellig, duidelijk en super lief. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt.’ ‘Jet, Wat een bijzonder en stoer mens is dat!’

Karlijn Moeskops

Karlijn Moeskops

Onderwijscoördinator / docent biologie

Karlijn studeerde biologie in Wageningen en werkte daarna tien jaar als docent in de bovenbouw van het havo en vwo in het voortgezet onderwijs in Eindhoven.

Karlijn was tijdens School at Sea 2018-2019 aan boord als docent biologie. Ze kijkt uit naar een tweede ervaring binnen dit project. Deze keer zal zij in februari Sander aflossen en de tweede helft van de reis invulling geven aan de functie van onderwijscoördinator aan boord.

 

Franke Kaljee

Franke Kaljee

Docent geschiedenis

Franke heeft politieke en sociale geschiedenis gestudeerd in Amsterdam, Utrecht en Parijs. Ze is vijf jaar werkzaam als docent geschiedenis en maatschappijleer.

Voor Franke is School at Sea een unieke kans leerlingen mee te nemen op reis dwars door de wereldgeschiedenis. In haar werk als mentor wijst ze de leerlingen op hun eigen verantwoordelijkheid en biedt ze ook hulp, ondersteuning en een luisterend oor.

Isabella Vink

Isabella Vink

Docent Nederlands

Wat Isabella Vink gemeen heeft met de vogel met dezelfde naam, is niet de melodieuze zangkwaliteiten, maar de reislust. Ze vliegt al sinds haar studententijd de wereld over: voor de klas in Paramaribo als stagiaire; ruim drie jaar als docent Nederlands lesgeven op Aruba en tijdens vele zomervakanties als backpacker naar onder andere Panama, Guatemala, Cuba, Colombia, India, Chili, Argentinië; Cambodja, Indonesië en nog veel meer.

Maar zoals het een trekvogel betaamt, is er ook altijd de trek naar huis. Thuis in Amsterdam; thuis in het vak Nederlands; thuis in (post)koloniale literatuur, thuis in het lesgeven aan en begeleiden van leerlingen op hun eigen tempo en thuis in het online lesgeven aan leerlingen in het buitenland. ‘Gewoon’ docent Nederlands zijn, altijd op dezelfde plek, is zeker niet haar ding! Niet verrassend dus dat Isabella graag meegaat met School at Sea!

Deze wereldreiziger en eerstegraads docent Nederlands met een rijke ervaringen in het lesgeven en begeleiden van jongeren is er helemaal klaar voor om de jeugdige crew optimaal te bedienen!

Joris van Der meulen

Joris van Der meulen

Docent wiskunde

Joris van der Meulen is eerstegraads docent wiskunde en ook met vragen over natuurkunde kun je bij hem terecht. Hij heeft onderwijservaring opgedaan in diverse omgevingen in zowel binnen- als buitenland.

Bij School at Sea verheugt Joris zich naast het lesgeven aan boord op het ontdekken van nieuwe landen en culturen. Daarnaast heeft hij veel zin in het begeleiden van excursies en het uitvoeren van praktische opdrachten die de leerlingen in de context van de reis gaan doen.

Marloes Duivenvoorden

Marloes Duivenvoorden

Docent biologie

“Sinds ik de switch naar het onderwijs heb gemaakt heb ik gemerkt hoeveel voldoening het werken met jongeren kan geven. Als biologiedocent vind ik het niet alleen belangrijk dat onderwijs relevant en authentiek is, maar dat het leerlingen ook stimuleert kritisch na te denken. Verder staat verantwoord wereldburgerschap bij mij hoog in het vaandel en wil ik leerlingen graag meegeven dat ze bijna alles kunnen bereiken zolang ze er maar voor willen werken. Doorzetten en uit je comfortzone durven stappen, dat is hoe leerlingen het meeste groeien. Ik kan niet wachten om ze hierbij te helpen.” -Marloes