ONZE HOOFDSPONSORS

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk.

Voor de ontwikkeling van onze programma’s, de evaluatie van de reizen, nieuwe lesmethodes en bekostiging van de back office zijn we in enige mate afhankelijk van bijdragen van onze Hoofdsponsors. Dit zijn:

Om de zoveel tijd lichten we één van onze hoofdsponsors uit. Deze keer is dat Loads Amsterdam.
Een interview met Maartje Schenkels

Misschien wil je beginnen met vertellen wat het concept van LOADS.amsterdam precies is?

LOADS is een crowd-renting initiatief. Wat we doen is panden die in transitie zitten omdat ze bijvoorbeeld verder ontwikkeld gaan worden, of panden die een deel van de tijd leeg staan, daar doen we wat moois mee. Dit zijn veelal panden die te groot zijn om te verhuren aan één huurder. Wat we doen is hier een community van maken. We plaatsen verschillende gebruikers bij elkaar in deze panden. Dat kunnen startups zijn, of bedrijven die uit de tech-hoek komen, maar het kan ook educatief of cultureel zijn. Eigenlijk is van alles mogelijk.

Zo houden we deze panden levendig, leuk en bezet. Het verschil met antikraak is dat wij werken met boekingen in plaats van een huurcontract. Dat scheelt een heleboel administratie en zo kan je vrijblijvender huren als huurder. Op deze manier benutten we de panden optimaal.

Het makkelijke is ook dat je met een boekingssysteem kan boeken in plaats van flexcontracten. Dit maakt het een heel stuk makkelijker. Je hebt hierdoor ook bijvoorbeeld geen opzegtermijn wat aantrekkelijk kan zijn voor huurders. In een uitzonderlijk geval kunnen we wel werken met een contract als er echt permanente bezetting plaats vindt maar dat is dan meestal op aanvraag van de huurder en wanneer deze huurder bijdraagt aan het concept van LOADS.

Het merendeel is echter een boeking die het meeste weg heeft van zaalverhuur.

En hoeveel panden zijn er eigenlijk waar je ruimte kan boeken?

We hebben Club Friends en Club Tanker [beide locaties in Amsterdam Noord naast elkaar liggend op de Ms. Tarnweg en de Tt. Melaniaweg] en in april komt er een nieuwe locatie bij maar daar weten we de naam nog niet van.

Eigenlijk zijn er dus dadelijk drie panden waarbij locaties te huur zijn voor vaste tot zeer losse bezetting?

Klopt! Van één op één ruimtes tot grote zalen voor presentaties en workshops en alles daartussen in.

Je gaf aan dat je ook een verleden in coworking hebt. Wat mij bij de volgende vraag brengt, want hoe is dit [LOADS.amsterdam] zo ontstaan?

Ik ben 20 jaar marktonderzoeker geweest op zelfstandige basis en heb daarvoor op verschillende vestigingen kantoor gehouden. Dit deed ik met één collega wat super leuk was alleen als er dan één van ons naar de klant was, was het wel heel saai voor de ander op kantoor.

Ik heb in die hoedanigheid eerst een tijdje kantoor gehouden bij MidWest, dit bestaat nog en is van Anita Groenink, dit was echt een social enterprise. Het type huurder was hier veelal maatschappelijk geëngageerd en dat was echt een hele leuke community.

Daarna heb ik nog op meerdere andere plekken gezeten zoals rent24, the Beehive en toen heb ik op een gegeven moment zelf de kans gekregen om een loods te huren. Dus dat zijn we gaan doen. We waren al op zoek naar een ruimte omdat onze oude ruimte over de kop ging en toen we dit zagen dachten we laten we het zelf doen.

Ik ben geïnspireerd door het pop up idee en het huiselijke van MidWest gecombineerd met het ambitieuze van rent24 en natuurlijk mijn eigen aspiraties. Dit samen is wat LOADS maakt wat het is en onze manier om wat sjeu mee te geven aan locaties die tijdelijk leeg staan.

En daar maken wij nu ook alweer een tijdje met veel plezier gebruik van! Wat ons bij het School at Sea gedeelte brengt. Maar eerst, heb je zelf eigenlijk iets met zeilen?

Jaaaaa! Ik kom zelf uit Brabant en daar is precies één zeilschool, De Biesbosch. En daar werkte ik als keuk. Dekken, koken, afruimen, afwassen en poetsen. Dat leren ze bij jullie aan boord volgens mij ook wel?

Jazeker.

Nou dat heb ik dus daar geleerd en het is nog steeds één van de wijste dingen die ik heb geleerd in mijn leven. Daar heb je nog steeds zoveel aan. Ik zat daar intern en dat betekende ’s ochtend werken en dan ’s middags zeilen. Behalve op woensdagen want dan was de dagtocht wat betekende dat je ging koken en aan het einde van de middag een grote pan chili con carne naar een eiland ging brengen zodat iedereen lekker kon eten.

En hoe oud was je toen?

Ik denk dat ik rond de 15 was. Daar begon je vrij jong al mee en dat was dan flink hard werken. En vroeg ook. Meestal stond je rond 7 uur al in de keuken om de jam bij te vullen en het brood te snijden. En daarna de wc’s poetsen. Dat hoorde er ook bij.

Nou dat klinkt bekend! En zeil je nu nog?

Nee dat helaas niet meer momenteel.

Kriebelt het dan niet?

Jawel, zeker wel. Vooral als ik foto’s terug kijk. Vroeger gingen we ook met vijf vriendinnen, waarvan er eentje ook EK’s en WK’s zeilde, zelf op reis met het schip van haar ouders. We zeilden dan ook naar België enzo. Dan kwamen we aan in een haven en vroegen ze wie de kapitein was en dan wezen we naar haar. Nee, geen geintjes zeiden ze dan. Maar dat maakte we dus ook niet. Na ja, vijf pubers op een schip, je kan je voorstellen hoe dat ging.

Zeker, ik kan me er zelfs 37 voorstellen.
Er zijn heel wat raakvlakken zo te horen. En hoe zijn we precies bij jullie terecht gekomen?

Nou dat is echt via via gegaan. Een vriendin van een vriendin tagte mij in een bericht van jullie waarin stond dat jullie op zoek naar zalen waren en zo ben ik in contact met Alieke [medewerker van School at Sea] gekomen. Echt een geval van seven handshakes around the world dus.

Ik had nog nooit van jullie gehoord en dacht eerst ook dat jullie een volledige school waren maar dat bleek dus net even anders te zijn. Ik had mij eigenlijk niet gerealiseerd dat je je gewone school ook prima op afstand kan doen. Dit is de laatste jaren natuurlijk veel normaler geworden maar jullie deden dat al veel langer. En dan vond ik gelijk al heel interessant aan het hele concept. Dat je niet van je school af hoeft om mee te kunnen.

En in jouw woorden, wat nemen wij nou precies af bij jullie?

Jullie nemen dus meetingspace bij ons af. Met een mooie korting omdat jullie een educatief doel hebben dat we graag willen ondersteunen. Wij hebben hier zelf een concept dat heet student coffee. Dat betekent dat iedereen een kopje goede koffie kan kopen voor een schappelijke prijs [€1,50] en van de opbrengst financieren we educatieve tegemoetkomingen. Dus dat doen we bij jullie maar dat hebben we bijvoorbeeld ook gedaan voor het Amsterdam Fashion Institute en volgende maand hosten we het Slow Food Youth Network. Allemaal instellingen die niet het commerciële tarief kunnen opbrengen maar daar werken we toch graag aan mee. Jullie huren bij ons de grootste ruimtes die we hebben. Dit zijn vooral Club Living Room en The Attic. Warme ruimtes met een huiskamer gevoel die jullie dus zelf makkelijk kunnen boeken. Eventueel hebben we ook nog ruimtes voor meer classicaal onderwijs beschikbaar. En zo vullen we de ruimtes in op basis van jullie behoefte.

Ja, daar kan ik me helemaal in vinden inderdaad. We hebben inderdaad ook al verschillende bijeenkomsten bij jullie mogen doen variërend van 20 tot 80 man allen in een bijpassende ruimte.
Wat voor ruimtes hebben jullie eigenlijk nog meer in de aanbieding?

In het kort, heel veel! Meeting spaces en leslokalen. We hebben ook vergaderruimtes voor grote en kleine vergaderingen waar je tevens hybride kan vergaderen. Verder hebben we een coworking garden met tiny offices waar je een werkplek kan huren. Heel handig bijvoorbeeld tijdens lockdowns maar ook om met zoomcalls te kunnen vergaderen zonder iemand tot last te zijn en de privacy te voelen die je nodig hebt voor zo’n afspraak.

Verder hebben we ruimte voor (kantoor) evenementen en hebben we dus ook een in huis brouwerij waar je gebruik van kunt maken om na een werkdag bij te komen.

Dus alles is aanwezig voor een vergadering of kleine meeting, tot werkplek en evenementen voor bedrijven?

Dat klopt, en met de werkplekken hebben we dus ook een heel flexibel systeem waarbij je een vaste dag in de week kunt boeken voor een maand aan één stuk. Zo faciliteren we het nieuwe normaal wat werken betreft. Dan heb je de zekerheid van een vaste plek en zit je verder vrijwel nergens aan vast omdat je steeds maar één maand vooruit boekt. Dit kan je dus makkelijk een keer uitproberen. Verder zit er ook koffie en thee bij inbegrepen en een biertje aan het einde van de werkdag.

En dan zit je op een leuke en gezellige werkplek waar de nadruk ligt op de community die je met zijn allen vormt.

Ja, dat is onze focus inderdaad, om er met zijn alleen een leuke werkplek van te maken. Wat ook nog leuk is om te weten is dat bijna alles wat je hier ziet tweedehands of gerecycled is. Dat is wat ze in de startup wereld extreme bootstrapping noemen. Je bouwt zo eigenlijk een product startend met niks en op basis van de behoefte bouw je het product uit. Eigenlijk is het bedrijf het boekingsplatform en op basis van wie er boekt en wat zij nodig hebben wordt het fysieke gedeelte uitgebouwd. En veel klanten nemen ook nog weleens wat mee dat blijft hangen.

Dat is leuk. Zo voelt het ook een beetje van iedereen. Ik snap nu ook goed waar dat huiselijke gevoel vandaan komt. Dat is niet gesimuleerd maar echt gecultiveerd.

Dat cirkelt dus eigenlijk weer terug naar waar we begonnen. Je bouwt communities en bent niet per se een vastgoed verhuurder.

Dat klopt precies. Vastgoed is niet de drijfveer. Dat betekent dus ook dat we niet zomaar alle bedrijven hier hebben. De bedoeling is dat iedereen wat bijdraagt aan de gemeenschap en dat we ook van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Het liefst verbind ik mensen die goed zijn in het ondernemen met mensen die een goed idee hebben maar nog niet goed weten hoe ze het moeten uitbouwen. Op die manier probeer ik binnen het ondernemerschap de kansenongelijkheid weg te nemen. En dat iemand met en goed idee ook ziet dat er meer nodig is dan een alleen het idee. Namelijk discipline, regelmaat, samenwerking en consistente aandacht. Eigenlijk precies ook wat je leert op een schip en waar je de rest van je leven volgens mij heel veel van hebt.

Dat zijn zeker kwaliteiten die worden aangesproken bij onze leerlingen op het schip inderdaad! Maar ook in het voortraject wordt de kandidaten al gevraagd om kleine ondernemers te worden. Om hun passie of hobby uit te bouwen tot een verdienmodel.

Laatste vraag en nog even terugkomend op de klik met School at Sea. Jullie sponsoren ons dus voor een deel van de huur. Waarom is dat? Wat krijgen jullie daarvoor terug?

Dat zijn een heleboel dingen. Reuring, gezelligheid, aanloop. Maar dat is moeilijk in geld uit te drukken. Mijn drive bij het bouwen van communities is dat ik graag andere mensen succes zie hebben. En dit is mijn bijdrage aan jullie succes.

Ik doe dat graag bij educatieve dingen maar ook bij start ups. Als ik een product, een idee, of team zie die ervoor willen gaan en waarvan ik denk die gaan het halen dan vind ik het leuk als ik daar iets aan kan bijdragen.

Heel leuk! Dank voor je tijd en tot in maart!

[School at Sea zal per 1 maart alle bijeenkomsten in LOADS.amsterdam organiseren]

 

DE SPONSORS VAN DE LEERLINGEN

In het Fundraising Traject breng je zelf met hulp van sponsors het benodigde budget bijeen. Deze sponsors hebben de deelname van de leerlingen van School at Sea 2021-2022 mogelijk gemaakt:

Accept Automatisering Alpha96 BV
Alphatron Marine Aquanuft BV
Baanbreed Bakkerij Grootkarzijn
Bart Agro Mechanisatie Baum & Partners
Berlage Lyceum Bluem Europe
Bluewater Energy Services BV BodyConnect
Boekhandel Funke Bomarine
Boninvest NV Bordy’s
Brabantia Branding BV Brink Holding BV
Brinkman Nordmann Brown Brand
Bruil BSC
Buitelaar Metaal Buiten Business
Buro kantelaar BV Dokter Mertens-Winters
BV Frank BV MAXSUR
CAD2M BV Café Restaurant Vrijburcht
Care-threading VOF Claudia Janssen PO-advies
Colorfield Corbeek Oudshoorn advocaten
Dag 1 De Drie Grapen
de Haas Maassluis De Kaasrijper
De Koperwiek De Nieuwe Heuvel Lunteren
De Prins Hendrik Stichting sedert 1874 De Roo
De Walvis Delen Private Bank
Delta Blue BV Demcom
Demcon management & support BV Domani BV
DPD (Nederland) BV Driessen groep
DRIVE TO SAIL Drukkerij Imprimatur
Duratherm DuSoutien Management BV
Econic Effleurage
Eisner Auto’s EOC
Eshova BV Faam Schilderwerken
Faber installatietechniek Facando BV
FascilitationProfs BV Frontis
Fruitbedrijf van Riel Fundament Advies BV
FV Management Comm. V. G1sat BV
Garage Kielman Gemeente Tholen
Giant Fox Gilde poulier Leon vd Berg
Grandcafé het Raadhuis Green Trust
Groven Ramen en Deuren Haisma Scheepsmotoren
Heerlijkheid Marienwaёrdt Heko Spanten
Hendriks Metaalbewerking Heren2
Holland Systemen BV Hotel de Walvisvaarder
IJsvogel Retail Informatique
Inge shipping Inside Polarisation
Inteqnion J&S Apparatenbouw
J.C.F. Jacobs holding BV Jacobs Beton
JSK Handelsonderneming JWH administraties
Kaak Nederland BV Kepler Acts
KOM Activity Lagerweij en Fonk Makelaars
Makelaardij Kuperus Heeringa Marina Muiderzand
Maritronic Marstrat BV
Maru Watersport en Industrie Mastermate
MatchMedia BV Mattsons Beds AB
Maxstein Tweewielers MAYBEDO
MDMJ Accountants BV Medicinfo
MedKit Merkator
MLC Middeldorp Beheer BV Moens Echoscopie
MoSENSE Massages Motions
MySendle MySupports
NHL Stenden Hogeschool No More Worries BV
Nouwen Notarissen Novatore BV
NZA New Zealand Auckland BV Oceanco
Openbank Optiesport de Waterlinie
OTR Service Oving
Parcel International PDS COMV
Phanta Vision BV ProDrill
Puente-interim Purpose
Puur Terschelling Puurst
Quattor p Rederij Bakker TS6
Rederij Noordgat Remar Bouw
Ridere Ritsema van Eck Mediation, Conflicthantering & Toezicht
Room-to Sailing Dutchman Events
Sculptural Ceramics Sedan 2006 BV
Sentimo BV Sevenstars
Singa Stayokay Terschelling
Strandpaviljoen Kaap Hoorn Syn-ergo BV /Sit & Sleep Antwerpen
’t Kaaswinkeltje Tankmatch
Taxi Service India TEJE Web Services BV
TEKA Projects The Boxspringstore
Tiote BV Titus Brandsmalyceum
TME BV Topmind BV
Triott BV Undici Keukens
UTOO Musis Offices BV Van Raam Aalten BV
van Roijen Makelaardij vanGoud advocaten BV
Virgo management BV Visserijbedrijven TS10
Visveiling Insula vpva notarissen
Vrolijk Watersport BV Weduwe S. Joustra & Zn. BV
Wereld vol oplossingen Wieman Makelaardij
Wifimedia Wihabo
WilfredRubens.com Woningbouw Verschaeren BV
Worldforum Wuzzon
zeilers.shop Zij&Cijfers
ZuidWestZeven BV Prenataal Screenings Centrum de Peel
JEAN Legal C-Journy BV
Café Schagchel Periglass VOF
Knijff Merkenadviseurs  

DE SPONSORS VAN DE LEERLINGEN

Deze sponsors hebben de deelname van de leerlingen van School at Sea 2019-2020 mogelijk gemaakt:

Autobedrijf Gert Mulder BV Fred Janssen
Ten Broek Fietsspecialist TTL Dieren
Rector Chr. Lyceum Apeldoorn Beheermaatschappij De Greef’s Wagen-, Carrosorie- en Machinebouw BV
Koen Bouckaert BVBA Kris Van Santen BVBA
Egon Zehnder DHSS
Teso Noordstad Verzekeringen
Noordstad Hypotheken ACTA Marine
Visafslag Hollands Noorden NOGEPA
Stichting Sail Den Helder Haven & Scheepvaartvereniging Den Helder
Damen Shipyards Den Helder Den Helder Stores
Willemsoord BV Mooijmanagement
Grand Hotel Beatrix Meatstreet
Leeuwestein & Partners Kade 60
Costa BV, ClubSeven, Restaurant Grandcafe 4711, Feestcafe ODE CrowdSense BV
Hofmans at Home Van den Eijnden Stucwerken
Appec School at Sea Fonds
Iriszorg Cure4
Mad Works BV BeGreat
Aquipe Invest R24 Holding BV
ACCEZ – Provincie Zuid-Holland Camping de Hertshoorn BV
Synchroon BV Egbert-bijvoorbeeld
Feijen SP Posthuma Groep BV
UC schadeverzekeringen BV Van der Zandt Keukens
DGA Food2Smile
C-Air Technics BV Makelaardij HJT Makelaars
Veldsink Finas Tuinmetamorfose
Metalwire BV Van Breukelen
Kwakkenbos BV Invepro
Bouwrijk Kees van Schaik
Schipper Bosch Exploitatie BV Bouh Metaalwaren
Baudoin van Alphen Bergers BV Lek Scrapping Services BV
Aalberts Bouw BV Taxi – Touringcar Middelweerd
Faredo Verpakkingen Avance ICT Groep Nederland BV
Obimex BV Remkes Assen BV
Automobielbedrijf Kooijman Vianen BV Sport Passion
Fred van Wijlick Tuinen Yanmar Marine International BV
Daemes & Heeren iSloep
Dijkstra Agrimarketing VETUS BV
Kuiper Verzekeringen ARC Marine
De Kaasschuur Rozeboom Veiligheidskundig Advies
B&B “Het Gemeentelijk Verzorgingsgesticht” Bencom Group 
iMeedu De 1-ste lijn Erwin Kok
Birgit Flüg kok-aan-huis.com Waddentochten.nl
Complianz BV BVBA Jan Vogels
GCV Kortjakje RADventure BV
Open Solution Providers Misck BV
Dans Atelier 42 Rijn & Vecht Projectontwikkeling BV
G.J. Derksen Infra BV Keyser & Mackay
MB-ALL BV Hagelswag
W.A. Elderenbosch Vinkeveen Holding BV Volvo Cars
AWP Services Belgium NV Quest for People
Vanhout.pro Centre for Human Drug Research
Campo Verde Investments Burger Elkerbout Makelaars en Taxateurs o.z. BV
Passenger Terminal Amsterdam Nautiek
Pin High Movenpick
Jar Advies BV TC Lift
Ruimte in Advies binx.io
Maru Watersport & Industry Arnon Grunberg
Terra Cotta Incognita Sailspecials
Nollen Kneepkens Laque Kappers
Kempen Oberdorf Assurantien Zinstance
Slijkhuis Leadership & Learning Legende Advies
TB Change Radiance Coaching
Actor Adviseurs Persijn Mensgerichte Coaching & Organisatie-ontwikkeling
Blauwdruk Architecten Sandra Hertogh Advies Coaching Training
Jerry Smit Leadership and Coaching AMSAMS BV
Manja Smits, Harpiste EP Beheer-Vastgoed
Stroomzuid Coumans Onderzoek en Advies
ITO Invest BV Micole Smits, Enriching People
Salsa Brisa Greenlife Technical Projects
Ivy Climbing Fagro Consultancy BV
Mondzorgcentrum Limbricht Floration
Nicole Hennes, Financiële Coaching en Begeleiding Geosenergie
Lerenderwijs Hamstra & Partners
DCC Studio BV MBF Interim & Consultancy
Squla Cooperatieve Werkvereniging Caspar UA
We Empower BV Michels & Company BV
Daan Nollen Management BV Haardt Beheer BV
FamilyCare BV Houtskool.nl
Pantarhei Bioscience BV Pandora Endocrine Innovation BV
Notariskantoor Goossens Galatea Advocaten
Hunt eLaunch CloudLab BV
The Talent Lane Flodica Management BV
FutureWhiz Media Dick Swart Consultancy BV
PIKE Vastgoed BV Lindenhaeghe Groep BV
Marieke Bueters Identity Design Copyman – Merkwerk & Identity Copy
Hello! Planner BV Zeilschool de Vuurtoren
Elmh Holding BV Rituals Cosmetics Enterprise
YoungCapital A&P Smulders Hoveniersbedrijf Tuincentrum
Botenstallingzeeland Praktijk Voor Optimaal Leren
Scope Finance Inventum
Van Delft Biscuits CFP Green Buildings
Bouma & Van Loon Accountants Fons & Wijn
Kamperdijk Projecten BV S-Plus
Dofixit Ter Heerdt
Blokker Fineconnection
Diving World Duikvakanties Tutors International Ltd
Jumbo Crispa BV
Tandartspraktijk A.S.R. Rambharse Computation
wedoretail localfun BV

Deze sponsors hebben de deelname van de leerlingen van School at Sea in voorgaande jaren mogelijk gemaakt:

Droog advies www.droog-advies.nl
W.A. Elderenbosch Vinkeveen Holding B.V.
Boomadvies Nederland www.boomadviesnederland.nl
Isendoorn Collegs www.isendoorn.nl
Nobel Analytics www.dekrachtvanonlineactiefzijn.nl
Sedan 2006 BV
Lloyd´s Register EMEA www.lr.org/nl
Federatie van Nederlandse Trombosediensten www.fnt.nl
Adgoji www.adgoji.com
Appartex www.appartex.nl
Bureau STERK www.bureausterk.nl
Chipshol Holding BV www.chipshol.com
Maatschap Landbouwbedrijf P.C. Van Wijk
Magnatech International BV www.magnatech-international.com
Puurst Ondernemersacademie www.puurst.nl
Qhuba www.qhuba.com
Boele Staalbouw
Hauzer www.hauzertechnocoating.com
EL-Interiors www.emilylisterinteriors.com
Gereedschapbeheer.nl www.gereedschapbeheer.nl
Orthodontisten Zutphen www.orthodontistenzutphen.nl
Ab de Wijn www.abdewijn.nl
Activa Accountants & Belastingadviseurs www.activagroep.nl
Door de wind BV www.doordewind.nl
EWB Vastgoed B.V. www.vastgoedbeheer.online
FeijenSP www.feijensp.nl
Geelkerken Linskens Advocaten www.gl-advocaten.nl
Studio Bassa www.bassa.nl
Esme beheer BV
Millenaar Adviesgroep BV www.millenaar.nl
Karwei Sneek www.karwei.nl/vestigingen/Sneek-SNEWO
Van Kessel Sport en Cultuurtechniek Bv www.kesselsport-cultuur.nl
Rentmeersterskantoor Reinders Folmer B.V.
Rien de Jong (sr) Beheer B.V.
Hordijk & Hordijk BV www.hordijk.org
Stimson B.V. www.stimson.nl
Gerrit Rietveld College www.gerritrietveldcollege.nl
Eric van Doremaele management en advies
Oestercompagnie www.oestercompagnie.com
Live Our Style, Lda
Warber Marine BV
ABS Autoherstel Splinter www.absautoherstel.nl
Mega Storage Amstelveen www.megastorageamstelveen.nl
Tv de Wereld
Graanhandel Engel vd Bijl
Fred van Wijlick Tuinen www.fredvanwijlicktuinen.nl
Trisigma www.trisigma.nl
Juromed BV
Hypotheker Dronten www.hypotheker.nl/vestigingen/flevoland/dronten
G.U.S-Trans GmbH www.gus-trans.com
Buitenhof tuinmeubelen www.buitenhof-tuinmeubelen.nl
Autobedrijf Knobel www.autobedrijfknobel.nl
Circus Theater Vladimir www.circustheatervladimir.nl
LSIW BV
3 consult www.3consult.nl
Ourivesaria Olímpio limitada
Seacon Logistics BV www.seaconlogistics.com
any hair www.anyhair.nl
Huisartspraktijk te Paske www.praktijktepaske.uwartsonline.nl
Ekoplaza Texel www.ekoplaza.nl
Karel Secuur
Arnoud Felix Interieur- en Scheepsbetimmering www.bouwenverbouw.nl
Bos Agra-Service www.bosagra-service.nl
Erik van Muiswinkel B.V.
FlevoMeer Bibliotheek www.flevomeerbibliotheek.nl
Flevotrade Dronten BV www.flevotrade.nl
LMB Tolhoek Dronten vof www.tolhoek.nl
Hypotheek net www.hypotheeknet.nl
H. Hardeman BV www.hardeman.nl
João Inácio da Silva, Filhos, Lda
Tera Languages www.tera-languages.nl
Mechanisatie Haarlemmermeer B.V. www.mechanisatiehaarlemmermeer.nl
Samizo (Samen Minder Zorgen) www.samizo.nl
Transp. Bedr. De Jong transport Schoonrewoerd BV
double q zeilmakerij www.zijlmakerijdouble-q.nl
IN-&outboardservicedetoekomst www.outboardservicedetoekomst.nl
jachthaven De Toekomst www.jachthavendetoekomst.nl
jachtwerf Arie Wiegmans www.wiegmans.nl
Voets Tractoren en Werktuigen B.V. www.voets.nl
Agrohandel Jippes
Flevo optiek www.flevo-optiek.nl
Diëtistenpraktijk TopCare www.dietistenpraktijktopcare.nl
Systony BV www.systony.nl
Funky Fit
Neptunus Structures www.neptunus.eu
flessenpost.nl www.flessenpost.nl
Heartbreak hotel www.heartbreak-hotel.nl
Dekker drukwerk www.dekker.frl
Kapsalon Postma www.desalon.nl
Vrijmoet vastgoed bv
Spiezz www.restaurantspiezz.nl
Adm. kantoor Mulder www.administratiekantoormulders.nl
Zethoven bouwgroep www.zethoven.nl
Gaastra produkties www.gaastraprodukties.nl
Raemakers communicatie www.raemaekerscommunicatie.nl
Wij van PS www.wijvanps.nl
Tubantia BV www.tubantia.nl
Nesta Shipping BV www.nesta.nl
RBMT Bedrijfsmakelaars & Taxateurs www.rbmt.nl
Diamond Sound Systems www.diamondsound.nl
Eijgen Finance Leeuwarden www.eijgen.nl
Charm BV www.charm.nl
Rapid Circle www.rapidcircle.com
SOM Today BV www.som.today

Hegemannoord

VINCI energies

G.J. Derksen Infra BV

ODI BV

MobileXpense NV

Serration BV

Damen Makelaars

GooseSense

Chr Hansen

College Hageveld

Volvo Construction Equipment S.A. *Accounting Department

Eosta

Packland Procesmechanisatie BV

PlastChem BV

Amels BV

Aalberts Beheer BV

DNA insurances

New Fashion Kids BV

BIA GROUP SA

African Clean Energy BV

De Leckere

Meyers Assurantiën

Delta

Thegra Tracomex Holding BV

Gebr. Bodegraven BV

Linteloo

Annie Doeksen Stichting

Klinkenberg Holding B.V.

www.royalhuisman.com

Van Unen Facility Management

Morgenwerk.nl

Inge Shipping

Watersportschool Frissen

Visser Contactlenzen BV

Sjaal met Verhaal

Burg Groep BV

Nova College Maritiem College Holland

Stefan Klever Interieurbouw en Timmerwerken

Rijn & Vecht Projectontwikkeling

Huisartsenpraktijk Homeruslaan

HAO Warnars Rongen BV

Haghevoorde Particuliere Thuiszorg

Bouwjefortuin.nu

Automobielbedrijf Van Ekris Maarssen BV

Boats & Beds

WilfredRubens.com

Denion

Jachthaven De Opbouw

Brugge Marine Center

Mútua dos Pescadores – Mútua de Seguros CRL

E-learning Made Easy

Olround BV

Finaned

EmbarQ

Zeilschool de Veenhoop

E. J. Rooy

3DSelfie

Studio Patricia

Asfaltbouw BV

Looren Gifts

Star Frame

Glashandel Verloop

Pearl

Beta Financiële Diensten

SPONSORS LEERLINGEN SCHOOL AT SEA 2011-2016

Deze sponsors hebben de leerlingen van de voorgaande jaargangen School at Sea geholpen:

Gerke-Kaelte-Klima
Hi Stands
Contour Accountants
Zeilschool De Veenhoop
Acico
Klerk Yachtservice
BBS Watersport
Marina Muiderzand
Arwe Asbest
Marine Construct Int. BV
Détom Autospecialisten
Lassie
E Jansen spec. Voeders
Kerdijk & Schreijenberg
Optiek Punte
Alaka Delft
Verhoeff Salades & Snacks
Steenhuis Netwerk Notarissen
Yacht Charter Urk
Mensor recruitment & coaching
Bod Beek
Autobedr Arendsen
Young Talent Coach
VVB Silvolde
Rosendaal makelaars
Yolanthe de Goederen loopbaanadvies
Busio Schilderwerken
Verhallen en Jansen
Welkoop
The Travel Club
Bergh offset folders-posters
Cafe Meyer
Herman Lieven Zeilkleding
Lely Consumables B.V.
Floris visualisaties
Bemmel en Kroon keukens
Promea Industrial design
Fietspoint Oldenburger
Ingenieuwrsbureao van Dorp
Solidé Projectadvies
Bouwbedrijf van der Geest Oud Ade BV
Aannemingsbedrijf van Mil
Fa. H. & B Beljon
Technisch Installatiebedrijf de Boer BV
Basic Fit

Ardventure
Balk Shipyard
Van den Hurk & Doezé BV
Makelaarskantoor amgroot bv
Van Slooten zeevisgroothandel
Maranza
DC Klinieken
Watersportschool Frissen
Rederij Van der Zwan
ABN-AMRO
Fa-Med
Cool Dental Clinic
Friture Martin Zwerts
Excent Tandtechniek
DPA Detachering
Nextjob Outplacement
BORUS BV
Alfa Laval Aalborg Nijmegen BV
Bam Techniek Industrie
Daan Body en Kids
Simons beheer BV
Wonen Totaal Urk
Rake rigging
Tuned rigs & ropes
Nieske Castelein Internal Branding
See Tickets
De Vries recycling
Post Consultancy
Geka Constructiebedrijf
Neerlandia-Urk
International Paint Amerika
VINCI Energies Netherlands

A10design

Van Silfhout en Hogetoorn Wereldmakelaars
ZEEMAN textielSupers B.V.
International Paint Nederland

Reinoud van Rooij Trainingen

GBI van Dijk

Automatic Signal Rijsenhout B.V.

DPA Detachering

De advocaten van Van Riet

Yanga Sports Water

UK Sails

Visveiling Urk

Weerstand Foods bv

Korf Vis bv

Jonkers Bouwmetaal
Paul Klomberg Assurantiën
Tandartsprakt. Koppelman
Thuishavens.nl
United Baltic Sails
J.F. Luiten Vleeswaren B.V.

DPI Dental

EKZ Makelaars

Oromar B.V.

Brouwer Urk Internationaal Transport

MP Corporation

Mont Clair Verzekeringen
John Verbeet autolak reparatie
K.J. Coenen & zn.

Dayseaday Fresh BV & Frozen BV

Urker Vishandel J. Koffeman B.V.

Flevopallets

Wisse Heftrucks

Kwalitaria De Bolder
Alfa accountants
van Hal/ Morssink- Wicherson
Netterden Zand & Grind
Wakker Zonwering

Visgroothandel De Jong

De Boer Kantoorcentrum

Hoekstra assurantie & makelaardij