Plotseling land in zicht

Vanochtend werd ik op een normale tijd wakker gemaakt voor een schooldag. Mijn concentratie was prima tot na de lunch. Het was lekker weer buiten, dus toen we eigenlijk weer aan school moesten, zaten een andere SaS’er en ik nog even buiten op het bovendek te chillen....

Sint Maarten en douchen

Vandaag is het 11 november. Thuis gaat vanavond dus iedereen Sint Maarten lopen. Op het schip kan je moeilijk bij de buren aanbellen (vooral omdat we nog steeds op de oceaan zitten) dus gaat het ‘normale‘ leven aan boord gewoon door. Als je uit het raam kijkt, zie je...

Stuiterende SaS’ers?

Vanochtend werd ik wakker en kreeg als ontbijt havermout en als uitzicht een heerlijk zonnetje. Ik had zin in lekker weer en frisse lucht, dus ik kon niet wachten om naar buiten te rennen voor mijn 09:00-13:00 wacht. Er waren ook mensen die minder zin hadden in...

Een geluk bij een ongeluk

Na twee dagen heerlijke wacht, was de plotselinge omschakeling naar de schooldagen best pijnlijk. Gedaan met mooie zonsopkomsten en -ondergangen zien, liefde steken in het maken van vers brood en zomaar kunnen gaan slapen, gewoon wanneer we dat zelf wilden. Voor ik...

Bakkerij Thalassa

Nadat we eerder deze week hadden geleerd hoe we brood moeten bakken, mochten een mede-SaS’er en ik om 05:00 uur ’s ochtends voor iedereen brood bakken. Dat is namelijk een van de taken van onze wacht. Eerst moesten we het deeg maken met de machine en daarna deden we...

Wachtdag

Vandaag werd ik om 04:45 uur wakker gemaakt. Mijn wacht begon al om 05:00. Gelukkig merkte ik niks meer van de zeeziekte. Het was de eerste officiële wacht die vier uur lang zou duren. Ik zit in een gezellig wachtgroepje, dus die vier uur gingen zo voorbij. We hebben...

Vertrek uit A Coruña

Deze ochtend zijn we weggevaren uit A Coruña. Daar hebben we echt een geweldige tijd gehad. We zijn in groepen uit eten geweest rond de boulevard en zijn naar de grote kathedraal geweest in Santiago de Compostela. Toen we vanochtend vertrokken moest het schip eerst...

Volvo Ocean Race

’s Ochtends vlak na het ontbijt vertelde Sam dat er in de middag een man zou komen die de Volvo Ocean Race had gevaren, en oh ja, hij was ook surfkampioen in Spanje of zo. Dus ik was zo van “Oké…”, en ik vergat het vrij snel toen ik aan de slag ging met mijn huiswerk....

De eerste keer brood bakken

Vandaag was weeral een dag zoals geen ander, want we hebben vandaag de bakkerij van de Thalassa geopend. Samen met mijn mede-SaS’ers heb ik de eerste verse broden gemaakt. Deze morgen hebben we onder leiding van de kapitein de eerste broodbakcursus gekregen. We...

Santiago de Compostela

Vandaag zijn we met de groep naar de kathedraal in Santiago de Compostela getreind. Ik vond de kerk vooral aan de buitenkant heel indrukwekkend; er waren allerlei versieringen te zien waaronder vooral Jacobsschelpen en Santiagokruizen. We hadden een blad met vragen...