12.000 zeemijl in een half jaar!

Je vertrekt half oktober vanuit Nederland en vaart naar het zuidwesten. In de herfst in het Kanaal zeilen is altijd een uitdaging. Afhankelijk van weer en wind kan de kapitein besluiten om in Frankrijk, Engeland of Spanje te stoppen om betere weersomstandigheden af te wachten.

De eerste officiële bestemming is Tenerife, één van de Canarische Eilanden. Hier beklim je el Teide, de vulkaan die voor het ontstaan van het eiland heeft gezorgd. Later vaar je verder naar het zuiden naar West-Afrika. Op São Vicente, één van de eilanden in de Cabo Verde archipel, kopen jullie vers fruit en verse groenten voor de grote oversteek over de Atlantische Oceaan naar Dominica. Hier loop je door de jungle naar de Boiling Lakes en breng je een paar dagen bij een lokale gemeenschap door.

Na wat eilandhoppen tussen verschillende Bovenwindse Eilanden bereik je Curaçao, waar je weer even een klein stukje Nederland vindt. Vervolgens ga je nóg verder naar het westen. In Guna Yala, een autonome regio in het oosten van Panama, vind je het paradijs: witte stranden, blauw water, koraalriffen en palmbomen. Ietsje verder naar het westen wordt je in Panama aan land gezet en moet je zelf het land doorkruisen. Het schip wacht op je aan de andere kant van het land bij Bocas del Toro. Zorg dat je op tijd bent!

Na Bocas begint de reis naar huis. Voor het eerst in maanden vaar je een noordoostelijke koers en vaar je richting Cuba. Je zult dit unieke land zelf kunnen ontdekken tijdens een eigen reis met een groepje medestudenten. Bermuda is de volgende bestemming en je zult nooit twee landen zien die meer verschillend zijn dan deze laatste twee. De tegenstellingen zijn enorm.

Na Bermuda steek je weer de Atlantische Oceaan over en bereik je de Azoren. Je hebt de Europese Unie weer bereikt, ook al zit je op een eiland midden in de oceaan. Op Faial bereid je je voor op het laatste stukje zeilen naar het vasteland, waar je half april aan zult komen.

Disclaimer: de route ligt min of meer vast, maar de genoemde bestemmingen zijn te allen tijde onder voorbehoud. Er wordt steeds door de kapitein en onderwijscoördinator aan boord een afweging gemaakt of een bestemming wel of niet aangedaan wordt.