PRAKTISCHE INFORMATIE

Zes maanden, van de herfstvakantie tot de meivakantie vaar je met 35 medeleerlingen op Tall Ship Thalassa naar de Cariben en weer terug.

Je leert zelf het schip te varen, je maakt ondertussen je eigen schoolwerk, je leert en onderzoekt, ook tijdens expedities.

 

SCHOOL AT SEA CURRICULUM

 

Bij School at Sea ben je continu aan het ontwikkelen. Je vaart, kookt, plant je schoolwerk in, doet je proefwerken aan dek, stippelt expedities uit, evalueert, neemt leiding, werkt samen.

Om dit vorm te geven, heeft School at Sea voor jou als havo 4, vwo 4 of 5 leerling een volledig aangepast programma samengesteld: het School at Sea Curriculum.

Het School at Sea Curriculum is een verrijking van je huidige schoolprogramma.
Het bestaat uit een mix van:

 

  • Je normale schoolprogramma
  • Sail Training
  • School at Sea Lessen
  • Persoonlijke Projecten
  • Expedities en eigen reizen

HET SCHIP

Barkentijn Thalassa is een imposant en zeewaardig zeilschip; deze driemaster is één van de mooiste en snelste zeezeilschepen uit de Nederlandse vloot!

Getuigd volgens oude traditie, maar uitgerust volgens de modernste veiligheidseisen is de Thalassa een solide en veilig schip, dat avontuurlijk zeilen, genieten, onderzoeken, ervaren en leren in perfecte harmonie brengt. Een team van een vakkundige bemanning en eerstegraads docenten zorgen dat je je snel thuis voelt en je schoolwerk in een wel heel bijzondere omgeving kunt maken.